Rörverksgatan 114

Bäckby, Västerås

En pärla med familjärt läge inbäddat i villaområde. Närheten till promenadstigar och köpcenter.

Oerhört attraktiv villa inbäddad i ett lummigt och idylliskt område. Detta är ett hus som måste upplevas. Det är svårt att i ord beskriva känslan man får på plats. De attraktiva och praktiska enplansvillorna på området har en mycket välkomnade och öppen planlösning. Huset har löpande renoverats under åren och är smakfullt färgsatt i ljusa och harmoniska färger. Tegelväggen och braskaminen i matrummet skänker både värme och karaktär. Huset är mycket lättskött. Det gäller såväl den prunkande trädgården som huset i sig självt. Taket som bytts till plåt, lackerade fönster och tegelväggar ger ett minimalt underhållsbehov. De installerade 3-glasfönstren ger god ekonomi och ett ljust och luftigt intryck. På den rymliga altanen tänder man grillen eller lagar mat i uteköket på den integrerade Muurikkan. Det här är livsnjutning vare sig man är själva eller i glada vänners lag. Solens rörelse över tomten gör också att man kan njuta såväl sitt morgonkaffe som sola fram till tidig kväll. Senare framåt kvällen skänks välbehövlig skugga. När kvällarna blir svala kan det inglasade uterummet komma väl till pass. När mörkret faller upplevs de upplysta uteplatserna som extra rum och skapar en otroligt trivsam atmosfär. På vintern när snön gnistrar är det en alldeles speciell känsla att krypa ner i den 38 gradiga jacuzzin. Att den är välisolerad och kan ställas i energisparläge gör det inte sämre. För dig som behöver hobbyyta, så kommer förrådshuset till stor nytta. En gedigen arbetsbänk och praktisk förvaring för trädgårdsredskap gör livet enkelt. Just denna villa är perfekt placerad på området. Sista området vid vändplats betyder minimalt med trafik. Närheten till garage och parkering tillsammans med det ogenerade läget är optimalt. Området rymmer fina gång- och cykelvägar och det upplysta motionsspåret finns bakom knuten. Villan rymmer allt den stora familjen behöver Hela 4 sovrum och två badrum. Förbesiktigat och redo för inflyttning redan i slutet av september om så önskas. Den friköpta tomten och driftskostnaderna ger en god ekonomi. En vinnare på många sätt. Välkomna att anmäla er till visning!

Visningar

 • 30
  juni
  söndag
  kl 15:00 - 15:40
  Boka gärna in er på visningen!
  Klicka här för att boka

Fakta

Utgångspris
3 285 000 kr
Fast.beteckning:

Rörverket 124

Rum

6 st

Sovrum

4 st

Boarea

126 m²

Biarea

16 m²

Tomtarea

356 m²

Byggnadstyp

1-plansvilla

Byggnadsår

1974

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Margaretha Humble

073-518 08 74

margaretha.humble@fruhumbles.se

Övrigt

Omlagt tak Nya 3-glas fönster Braskamin.

Rum

 • PLANLÖSNING

  ENTRÉHALL Klinkergolv och hel garderobsvägg med spegelskjutdörrar. ALLRUM/MATRUM Trälaminatgolv och tapetserade väggar samt en vägg med tegel. Access till i stort sett alla utrymmen förutom master bedroom. Utgång till den stora altanen med trall, utekök samt jacuzzi. Braskamin med gnistskydd i glas. MATLAGNINGSKÖK Vita snickerier med rikligt med skåp. Bland annat flertalet vackra vitrinskåp. Vitvaror i form av ång-ugn, som kan avdelas i två sektioner. Fullstor kyl och frys från Samsung. Spishäll och fläkt (Franke). Diskmaskin E-lux. Glasskiva ovan bänk med utbytbar tapet bakom. Bänksskivor i laminat. Fönster mot husets framsida. Element med vitt elementskydd. SOVRUM 1 Trälaminatgolv och ljusa väggar. Hel garderobsvägg. Fönster mot husets framsida. Persienner. SOVRUM 2/ GÄSTRUM (och walk-in-closet) Trälaminatgolv och ljusa väggar. Fönster mot husets gavel med insynsskydd samt persienner. SOVRUM 3 Trälaminatgolv och ljusa väggar. Fönster mot husets baksida och trädgård. VARDAGSRUM Ekparkett på golv samt ljusa väggar med en fondtapet i gråblått. Stora fönsterpartier ut mot altanen. Access till master Bedroom. SOVRUM 4 - MASTER BEDROOM Parkettgolv och ljusa väggar Utgång till den inglasade altanen. Persienner i både altandörren samt fönster. KLÄDKAMMARE Trälaminatgolv samt målade väggar. Hyllor och stänger. BADRUM 1 Ljusgrått klinker på golvet och ljusgrått kakel på vägg. Duschvägg, handfat i kommod med skåp och tillhörande spegelskåp. Duschkabin. BADRUM 2 grått klinker på golv och grått kakel till halva väggen, resterande vitt. Här finns möjlighet att sätta in ett badkar eller tom bubbelbadkar (el framdraget med sep säkring). Öppningsbart fönster. Handfat med tillhörande kommodskåp samt spegelskåp och belysning. KLÄDVÅRD/TVÄTTSTUGA Klinkergolv samt vitt kakel på vägg. Tvättbänk med nedfälld ho. Rikligt med skåp och förvaring. Tvättmaskin och torktumlare (Bosch) inbyggt i inredningen och något upphöjt. Fönster mot husets framsida.

 • UTEAVDELNINGEN

  INGLASAD ALTAN Heltäckningsmatta på golv och skjutdörrspartier åt två håll. Plasttak och vitmålade trädetaljer. ALTAN UNDER TAK MED BUBBELPOOL NYBYGGT UTEKÖK

Tomt

Trädgårdstomt.

Omgärdad tomt helt insynsskyddat av plank, förrådshus samt skärmväggar. Tomten är friköpt.

Utekök och trall samt tak över uteplatsen. Dessutom en inglasad altan.

Planbestämmelser

Stadsplan (1973-03-28)

Servitut, ga, samfälligheter, etc

Gemensamhetsanläggning: Västerås Rörverket GA:1 ändamål: Vägar, Vattenförsörjning, Värmeanläggning, Grönområden, Garage och/eller parkering, Övrigt, Gemensamhetsanläggning: Västerås Rörverket GA:2 ändamål: Radio- TV och/eller tele

Bilplats

Garage samt p-plats utanför garaget.

Bredband

Fiber.

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft).

Vatten och avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Energideklaration

Utförd

Utförd: 4/6 2024

Klass

D

Drift per år

Uppvärmning

17 400 kr

Försäkring

4 600 kr

Elförbrukning

18 600 kr

Sotning

150 kr

Väg/Samfällighetsavgift

17 200 kr

Summa

57 950 kr

Taxeringsuppgifter

Typkod

220, Småhusenhet, bebyggd.

Totalt

1 952 000 kr

Byggnad

1 471 000 kr

Mark

481 000 kr

Skatt/avgift

9 525 kr

Taxeringsår

2021

Värdeår

1974

Pantbrev

Summa

1 879 000 kr

Antal

1 st

Närområde

Idylliskt villaområde med närhet till elljusspåret i skogen samt cykelavstånd till Erikslunds köpcentrum. Snabb access till E18.

Byggnad

Typ

1-plansvilla

Byggår

1974

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Tegel och trä

Grund

Betongplatta

Grundmur

Betong

Stomme

Trä

Uppvärmning

Fjärrvärme

Tak

Plåt

Fönster

3-glas

Renoveringar

Enligt bilaga till frågelistan.

Övriga byggnader

Förråd ca 13kvm


Karta


Planlösning


Bilder