Kolonivägen 44

Biskopsängen, VÄSTERÅS

Högt läge mitt i koloniområdet med allt du kan önska för en fridfull grönskande sommar. Allt ingår!

Hemestra på din egen kolonilott med övernattning. Här myser du både inne och ute med närheten till växter och trevliga grannar. Välskött kolonistuga med detaljer runt om som gör det mysigt att leva. Ta en kopp kaffe under äppelträdet eller ta en tupplur under tak i pergolan. Vattna dina blommor grönsaker och jordgubbar med vatten från Svartån och njut fågelsången och doften av sommar från uteplatsen. Alla möbler och all inredning ingår i köpet. Mulltoa finns i tvättrummet, och vattenklosett både i stora föreningshuset samt vid södra och norra infarten. Bilen kan du ha på tomten, men som gäst ställs bilen med fördel under Vallbybron eller vid Norra infarten. Som medlem i föreningen krävs att du är Västeråsare eller i en närliggande kommun, såsom Surahammar eller Hallstahammar. Hör av dig, så visar jag dig kolonistugan.

Fakta

Utgångspris
485 000 kr
Rum

2 st

Sovrum

1 st

Boarea

30 m²

Tomtarea

386 m²

Byggnadstyp

1-plans kolonistuga

Byggnadsår

1945

Reg Fastighetsmäklare

Profil

Margaretha Humble

073-518 08 74

margaretha.humble@fruhumbles.se

Tillträde

2024-09-01.

Rum

 • PLANLÖSNING

  KÖK Entré via köket där vi möts av en lång bänk med zink och Perstorpsbänk. Vedspis från Husqvarna med tillhörande spiskåpa. Kylskåp med mindre frysskåp. Spis med två plattor och ugn. Fristående mikrovågsugn. Originalskåp med charmig inredning, såsom hyllremsor mm. Underskåpen är av öppen modell med tyghängen. Vitmålat trätak och målade väggar. Blåmålat trägolv. Två stycken fönster mot husets framsida. Här inne finns el-centralen. ALLRUM MED UTBYGGD DEL Vitmålat trätak samt tapetserade väggar. Blåmålat trägolv. Rummet går i vinkel och har en utbyggd del med större fönster mot husets framsida och gavel. I denna vinkel finner vi idag matbordet. SOVRUM Vitmålat gipstak (slätt) samt tapetserade väggar och ljust trägolv. Fönster mot söder.

 • TVÄTTRUM

  Vitmålat trätak och vitmålade träväggar. Mulltoa samt liten tvättbänk med porslinsskål och tvättkanna. Spegel och litet fönster mot öster.

 • FÖRRÅD I FRIGGEBOD

  Trägolv, vitmålade väggar och tak. Hyllor och krokar.

 • VINDSKYDD

  Förlängt tak över husets baksida samt i vinkeln. Här står saker torrt och skyddat på stenplattor och under plåttak.

 • TRÄDGÅRDSFÖRRÅD

  Enkelt förråd på husets baksida med trägolv, hyllor och plats för krattor och cykel mm.

 • PERGOLABYGGNAD

  Träbyggnad med öppet mot väster och söder samt markistyg för vind och insynsskydd mot norr. Vitt och rött precis som huset i övrigt. Korrigerad plast på taket.

Tomt

Trädgårdstomt.

Vatten för bevattning från Svartån med egen pump.

Pergola samt under äppelträdet.

Bilplats

Gräsmatta med uppfart.

Ventilation

Självdrag.

Vatten och avlopp

Kommunalt dricksvatten vid tappställen utmed genomfartsvägen. (En tapp precis framför biluppfarten) Bevattningsvatten draget från Svartån med egen pump på tomten.

Energideklaration

Utförd

Behövs ej

Drift per år

Försäkring

1 000 kr

Elförbrukning

2 000 kr

Övrigt

4 250 kr

Summa

7 250 kr

Till driftskostnaderna tillkommer en kommunal beskattning. Återkommer med den kostnaden. Inträdesavgift ny medlem 6.000kr Extra utdebitering under 2024 med anledning av renoveringar i huvudbyggnadens duschutrymmen 1000kr/lott.

Arrende

Avgift
1 822 kr Arrendeavgiften är beräknad utifrån tomtens/lottens storlek. dvs 386*4,72=1822kr enligt ovan.

Löptid

31/12 2024

Upplåtare

Biskopsängens koloniförening

Närområde

Koloniområde med mindre hus på arrendemark. Husen uppfördes för att ge möjlighet för lägenhetsboende att komma ut och få lantligt sommarboende med möjlighet att odla. Området ligger parallellt med Svartån. Från Svartån används vatten för att vattna med. Vattnet är tjänligt att bada i. Badmöjlighet finns från brygga vid samlingshuset. Köpare måste vara bosatta i Västerås eller i, enligt utarbetad praxis, angränsande kommuner som Hallstahammar och Surahammar.

Parkering

Parkeringar finns under Vallbybron samt vid Hovdestalund.

Byggnad

Typ

1-plans kolonistuga

Byggår

1945

Bjälklag

Trä

Utv plåtarbete

Lackerad plåt

Fasad

Trä

Grund

Plintar

Stomme

Trä

Uppvärmning

Direkt El samt vedspis

Tak

Plåt

Fönster

2-glas

Renoveringar

Löpande underhåll.

Övriga byggnader

Förråd *2 Mulltoalett i friggebod Pergolabyggnad med korrigerat plasttak.


KartaBilder